Derby lépe pro soupeře: DHC PLZEŇ 24:39 Házená Kynžvart (8.11.2023)

| Přečteno 188x

V západočeském derby bylo prakticky od začátku jasné, kdo určuje tempo hry. Kynžvart se zhostil role favorita a naložil Plzeňankám nemilosrdnou porážku 24:39.

Ačkoliv první branku utkání vstřelila Plzeň, Kynžvart šel rychle do vedení, které postupně navyšoval a ve čtrnácté minutě vedl už o pět branek (4:9). Pětibrankový rozdíl se na výsledkové tabuli držel až do dvacáté čtvrté minuty (9:14), než hosté znovu zatlačili na pilu a do poločasu vybudovali velmi příjemný náskok 10:18.

Ani druhá půle se nenesla v jiném duchu. Kynžvart stále budoval svůj náskok a Plzeňanky jen marně hledaly lék na své střelecké trápení. Už ve třicáté sedmé minutě byl na tabuli k vidění desetibrankový rozdíl 13:23, který jako by plzeňská děvčata naprosto rozladil. Jakékoli snahy na zvrat nebo snížení výsledku byly marné a soupeř naopak svůj náskok stále navyšoval. Utkání skončilo jednoznačně pro lepší celek na hřišti – Kynžvart 24:39.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Kynžvart vyhrál zaslouženě. My se porážíme vlastními chybami a produktivitou střelby. Musíme v repre pauze vynaložit větší úsilí se restartovat a zabojovat o play-off.

Příští a poslední utkání jarní části MOL Ligy odehraji děvčata DHC PLZEŇ na Slovensku na Šale v 18:00.

Hrály:

Bušauerová, Schreibmeierová 7/3, Polanková, Drozdová 2,Franzová 4, Panošková, Galušková L. 3, Tomanová 1, Lásková, Melicharová, Fenclová 6/1

Chytaly: Mancellari, Vrbková