Plzeňská liga mladších žaček (Cheb 4. 11. 2023)

| Přečteno 168x

V pořadí třetí turnaj Plzeňské ligy mladších žaček jsme si ozvláštnili tím, že jsme na něj vyrazili nikoliv auty, ale společně vlakem.

Ve snaze donutit holky předvést maximální výkony jsme tentokrát obě družstva složili vyrovnaně.

Áčko

Na holky čekal v prvním zápasu hned nejsilnější možný soupeř – Slavie VŠ Plzeň. V osobce jsme bohužel vůbec nestíhali rychlostně (5:12) a i když pak hra už byla vyrovnaná, soupeř i přesto zaslouženě jasně zvítězil (12:21).

Za to druhý zápas s HC Plzeň byl jasný od začátku do konce, i když vstřelených branek určitě mohlo být více (osobka 6:1, celkově 15:3).

V posledním zcela vyrovnaném zápasu, kterým bylo klubové derby, nakonec se štěstím vyhrálo béčko (osobka 8:8, celkově 18:19)

Hrály: Boušová 4, Krejčí 10, Mašková 2, Mojsza 3, Pivoňková 9, Přerostová 4, Roubová 4, Rubášová 1, Urbanová 2, Zapletalová 2, Šliková 1, Štolková 2, Žďánská 1

Chytaly: Boušová Pivoňková, Zapletalová

Béčko

Béčko nastupovalo k prvnímu zápasu proti Tachovu jen po velmi krátké rozcvičce, ale na hřišti to naštěstí nebylo tolik poznat (osobka 10:2, celkově 21:5).

To druhý zápas s Chebem, disponujícím řadou vysokých spojek, už zdaleka tak snadný nebyl. V osobce nám chyběl o něco lepší pohyb, ale ve hře jsme nakonec zbytek zápasu kontrolovali a soupeře nepustili na dostřel (osobka 8:7, celkově 15:11).

Ve třetím zápasu nás trápila hlavně nepřesná koncovka, která kdyby byla přesnější, určitě bychom dosáhli příznivějšího výsledku. I tak holky předvedly proti Slavii lepší výkon než áčko, a to hlavně v osobce, která se hrála netradičně jen na 5min (osobka 2:3, celkově 12:17).

I poslední pěkný zápas proti áčku pak holky zvládly výsledkově o trochu lépe, i když se jednalo více o šťastnou výhru, než že by mezi týmy byl nějaký rozdíl (osobka 8:8, celkově 19:18).

Hrály: Bergerová 9 branek, Brabcová, Dobiášová 1, Duchková 6, Kampfová 8, Lepší, Michalidesová 6, Potokii 6, Randová 5, Sýkorová 15, Urbanczyková 2, Valentová 4, Zelená 5

Chytaly: Dobiášová, Duchková, Randová

Fotky z turnaje naleznete zde