Bronzová Milevská Minipralinka (3. – 5. 11. 2023)

| Přečteno 189x

První listopadový víkend vyrazily minižačky na turnaj do Milevska.

Fotky si můžete prohlédnout zde.

V pátek je čekaly dva zápasy. Prvním soupeřem nám byl tým Milevska B. Začátek utkání byl z naší strany plný nepřesných střel a ztracených míčů. Pak už jsme se ale rozkoukali. Všechny hráčky se pokoušely na branku, což je super, bohužel značné množství střel letělo mimo branku nebo skončilo v rukou brankářky. Po poločase 5 : 0 jsme si pohlídali i druhou půlku a vyhráli 11 :  2 (pět hráček se brankově prosadilo).

Druhé utkání proti Kobylisům jsme hráli ještě o trochu lépe. Několik míčů se podařilo získat a dokonce se povedlo i několik rychlých přechodů do útoku na více přihrávek. V postupném útoku se podařilo dát góly z pivota. Vyhráli jsme 12 : 4.

Nádherný zápas jsme odehrály proti DHC Slavia Praha. V první půli byla mírně lepší Slávie (vyhrála 3 : 1). Druhou půli jsme měli mírně na vrch my. Fantastický zápas odehrála Ziky, ale velmi dobře hrály i ostatní. Obrana fungovala na jedničku, Barča chytla několik nebezepečných střel soupeře. Všechny holky zaslouží pochvalu za skvěle odmakaný zápas! Přestože druhou půli jsme vyhráli 3 : 2, v součtu se ale radovala Slávie z vítězství 5 : 4.

S Milevskem A se nám bohužel příliš nedařilo. Zklamala nás zejména úspěšnost střelby – sice jsme dali 4 góly, ale dalších 27 střel zůstalo bez branky. V kombinaci s drobnými chybičkami v obraně z toho byla prohra 4 : 9.

Pak nás čekaly Háje. Vstup do utkání se nám nadmíru vydařil a snadno jsme se gólově prosazovali. Krásnými uvolněními potěšila Zajda, ale dařilo se i ostatním. Nejvíce utkání sedlo Lili, která se prosadila hned 6x. Druhá půle už tak vydařená nebyla, zejména nás může mrzet 7 ztracených míčů. I přesto jsme vyhráli 15 : 6.

Moc pěkný bojovný zápas jsme odehráli proti Jindřichově Hradci. První půlka nám příliš nevyšla, ale dokázali jsme to překonat. Měli jsme skvělý nástup do druhé půle, kdy jsme šňůrou pěti branek otočili na 10 : 7 pro nás. S výbornými fanoušky v zádech jsme utkání dotáhli do vítězného konce 15 : 11.

Naprosto infarktové utkání jsme odehráli v neděli ráno proti Kynžvartu. Ač jsme měli herní převahu, brankově to vůbec nevypadalo. Sice jsme rychle vedli 3 : 0, ale do poločasu to bylo 5 : 4. Ve druhé půli drama pokračovalo a v závěru jsme se štěstím ubránili jednogólový náskok 7 : 6.

Další zápas se Strakonicemi jsme měli téměř po celý zápas herně mírně navrch. Poločas skončil remízou. My jsme měli dobrý nástup do druhé půle a v sedmé minutě vedli o 10 : 6. Bohužel závěr se nám vůbec nevyvedl. Nejprve jsme nedali vyloženou šanci ze šestky a vzápětí jsme třikrát po sobě ztratili míč. Soupeřky postupně dotahovaly a nakonec z toho byla pro nás smolná remíza 10 : 10.

Závěrečné utkání proti Písku bylo přímým soubojem o medaili. My jsme utkání zvládly velmi dobře. Skvěle tým Kája táhla Kája (7 branek), výborně jí sekundovala Ziky. Ale jako vždy pochvalu zaslouží celý tým, protože každá hráčka na hřišti něčím přispěla (vybojovanou sedmičkou, získaným míčem, dobrou obranou…). V urputném bojovném utkání jsme dokázaly být celou dobu mírně lepším týmem, tak jsme se radovali z vítězství 10 : 5.

Celkově:

Třetí místo je krásnou odměnou za odmakaný turnaj. Holky zaslouží ohromnou pochvalu. Zlepšovaly se zápas od zápasu. Největší radost máme z pokroku Ziky, která byla vyhlášena i nejužitečnější hráčkou družstva. Také Zajda postupně získává jistotu a častěji se trefuje. Kája byla velkou oporou týmu v obraně, v útoku se jí (s výjimkou posledního zápasu) až tolik nedařilo a musíme zapracovat na pestrosti hry. Několik výborných uvolnění předvedla Lily (trošičku nás ale trápí koncovka). Důležité míče získala Pavíza, která nejen v poli, ale i v brance holky několikrát podržela. Krásná uvolnění z křídla se několikrát povedla Terezce. Velmi dobře bránila Cvíďa, ještě ale musíme zapracovat na zakončení. Linda často zaskočila soupeřky svým výborným pohybem, dobrým uvolněním a zdravou drzostí. Výkon s malým množstvím chyb podala Klaudy, velmi dobře bránila, ale ještě potřebujeme přidat aktivitu v útoku. Parádní výkon na pivotu předvedla Hodl, několikrát uhasila, co jiný na brankovišti uteklo, a dala i jednu krásnou branku. Pěkné výkony podávala také Kačka, která dokázala být koncentrovaná v obraně a získala i několik míčů (zatím jí ale chybí razance při střelbě). Pro Barču S. to byl první vícedenní spinkací turnaj, a také ona byla pro družstvo přínosem – hlavně v brance dokázala holky několikrát podržet.

Hrály:

Cviklová, Čelustková, Hodlová, Chovanová, Indráková, Klaudová, Pavízová, Schejbalová, Troníčková, Zajíčková, Zikmundovská