Starší dorostenky: DHC PLZEŇ 39:34 DHK Zora Olomouc (28.10.2023)

| Přečteno 144x

Těžký zápas čekal v sobotu 28.10. po mladších dorostenkách i na starší dorostenky. Cílem bylo nastoupit s větším sebevědomým než v zápasech proti Zlínu a Slavii Praha, kde nám právě začátky utkání utekly.
I přesto, že první branku vstřelil soupeř, jsme po chvíli převzali iniciativu a postupně si budovali náskok. Olomouc měla problém s naším přechodem do rychlého útoku a důležité bylo, že jsme byli nebezpeční ze všech postů. Navíc jsme si drželi potřebnou kvalitu i po vystřídání. V poločase jsme vedli 23:15, z čehož hlavně 23 vstřelených branek je krásné vysvědčení pro náš útok, ale i aktivní obranu, ve které jsme získali několik míčů a mohli vstřelit jednoduché góly z protiútoků.
Bylo jasné, že se soupeř nevzdá, dělal nám problémy souhrou s pivotem a hodně branek jsme obdrželi z pravého křídla, Přesto jsme nedovolili, aby nás ve skóre dotáhnul a zvítězili jsme 39:34. Celý zápas nás zdobila velká bojovnost všech holek, jako příklad je Zuny, pro kterou není žádný míč ztracený a ostatní vůbec nezaostávaly.
Tentokrát jsem byl spokojený i s útočnou fází, 39 branek je dobrá vizitka. Do střelecké listiny se zapsalo hned 10 hráček a zvláštní pochvalu zaslouží Laura, která si z obrany Olomouce dělala doslova trhací kalendář. Doufám, že holkám tohle nastavení vydrží i příští týden v sobotu 4.11., kdy se pokusíme překvapit favorita z Mostu. Na stejné palubovce se v sobotu utkají všechna dorostenecká družstva a pokud nemáte zrovna cestu kolem, všechny utkání bude možno sledovat živě (odkazy včas zveřejníme na našem instagramu)!

Hrály:

Košková 1, Stulíková 5, Vaicová, Bezdičková 6, Loskotová 4, Krejbichová, Burjasová, Vopatová 10, Růžková 5, Palečková 2, Polanková 4, Baumruková 1, Růžičková, Pražáková 1
Chytaly: Chvátalová, Hodková