Starší žačky vezou stříbro z Horňáckého poháru (26. – 28. 10. 2023)

| Přečteno 182x

Na druhý konec republiky, do podhůří Bílých Karpat, se vydaly starší žačky DHC Plzeň, aby ve Velké nad Veličkou zabojovaly o Horňácký pohár Pavla Trýsky.

Hned první zápas nás čekal Zlín A. Utkání pro nás nezačalo vůbec dobře. V řeči tabletu: nedal 9, ztracený míč, ztracený míč, získaný míč, nedal 9… My jsme sice měli od začátku mírnou herní převahu, ale na góly to tak nebylo (střelba křídel 4/0, střelba spojek z devítky 11/3). Na branky vyrovnané utkání se rozhodovalo až v samém závěru, kdy jsme díky gólu Bety nejprve získali jednogólový náskok, a pak těsně před koncem pečetila vítězství po samostatném průniku Vendy (14 : 12).

Druhé utkání proti Hájům B jsme diktovali tempo od začátku až do konce a zaslouženě vyhráli 27 : 5.

Poslední páteční zápas nás čekaly MHK Piešťany. Soupeř hrál velmi dobře a houževnatě, ale my jsme se nedali. Hlavně Lúca s Vendy řádily a dostávaly soupeřky pod tlak. Vyhráli jsme 18 : 9.

První sobotní utkání proti Šale B jsme dobře zvládli vstup do utkání 8 :1. Za stavu 12 : 2 jsme ale dost polevili a soupeřky dotáhly na 12 : 7. Pak jsme  se zase trochu zkoncentrovali a nakonec vyhráli 18 : 9 (i když výsledek mohl být ještě o dost vyšší).

Další utkání proti Velké nad Veličkou bylo jedním z nejhezčích zápasů turnaje. My jsme se opakovaně dostávali do šancí, které jsme bohužel dost často neproměnili. Přestože jsme v půlce utkání odskočili na tři branky, tak soupeřky dotáhly a hrálo se zase od nuly. Díky velké bojovnosti jsme dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Těžké utkání jsme odehráli proti soupeřkám z Dunasjké Stredy. Dobře nám fungovala obrala, ale jako už v předchozích zápasech jsme se trápili v koncovce z vyložených šancí. Nakonec i díky uvolnění Natky Dleskové, dobrým zákrokům Lucky v brance a dalšímu gólu Lúci jsme zvládli závěr lépe. Vyhráli jsme 10 : 8.

V základní části jsme dokázali zvítězit ve skupině A a postoupili jsme do play-off, kde nás čekal čtvrtý tým ze skupiny B – Jindřichův Hradec. Pokročilá hodina a možná i únava se projevily na plno a my jsme se od začátku trápily. V sedmé minutě jsme prohrávali o dva. Poprvé do vedení jsme šli ve 13. minutě (Bety vybojovala sedmu a Róza ji proměnila). Za stavu 10 : 9 pro nás Lucka přidala dva zákroky z křídla a jeden z devítky. Pak Vendy získala a Egi z trháku proměnila (11 : 9). Potom bohužel soupeřky při střelbě z křídla trefily do hlavy Lucku, která musela ze zápasu odstoupit. Utkání gradovalo. Soupeřky nejprve z křídla snížily na jediný gól, naštěstí Lúca ušmudlala gól ze šestky a vzápětí vítězství pečetila Vendy (13 : 10).

V sobotním semifinále nás čekaly Malacky. Utkání bylo opět bojovnou bitvou o každý míč. My jsme se od začátku snažily hrát rychle dopředu, a ač se nám to ne vždy podařilo úspěšně zakončit, nakonec se nám to vyplatilo. Fantastické utkání odchytala Lucka, která holky několikrát v důležitých chvílích podržela. V divácky pěkném utkání jsme lépe zvládly koncovku a zvítězily 11 : 9.

Ve finále jsme se potkali opět s domácím týmem Velká nad Veličkou. Tento zápas se nám bohužel vůbec nevydařil. Nefungovala obrana, nedařilo se v koncovce. A i když i Lucka v brance dělala, co mohla, tak to nestačilo. Tentokrát jsme byli horším týmem a prohráli jsme 6 : 14.

Celkově:

Největšími oporami byly Lúca, Vendy a Róza. Fantastické výkony předváděla Lucka Kaucká v brance a po zásluze byla vyhlášená nejlepší brankářkou turnaje. Velkou pochvalu zaslouží Bety na pivotu (podávala téměř bezchybné výkony v obraně a v některých utkáních se jí zadařilo i v útoku). Velmi dobré výkony podávaly také Julča, Egi a Naty Dlesková. Trochu více odvahy jsme čekali od Čardy. Emilka, Kristýnka, Lexa i Tonička podaly velmi solidní výkony a navíc pomohly ještě oslabeným Hájům, které měly spoustu zraněných. Nám se bohužel také zranění nevyhnula, naštěstí má Míša jen naštípnutý malíček a bude brzy zpět.

Odehrály jsme velmi dobrý turnaj (9 utkání / 8 výher / 1 prohra), škoda nepovedeného posledního zápasu.

Hrály:

Cvačková 3, Čardová 8, Červená 19, Dlesková 7, Egermaierová 14, Haberová 2, Hřebejková 3, Kaucká 4, Poskočilová 10, Rittichová 38, Samcová 13, Sedláčková 1, Smutná 1, Vodrážková 3

Chytaly:

Haberová, Poskočilová, Kaucká