HRAJEME DOMA!! DHC PLZEŇ X Iuventa Michalovce (28.10.2023)

| Přečteno 155x

Plzeňanky v sobotu konečně čeká domácí utkání, ale rozhodně nic lehkého. Na palubovku 31.Zš přijede slovenský vicemistr z Michalovcí, který bude chtít udržet dlouhou šňůru vítězství.

Michalovce mají za sebou zatím velmi spanilou jízdu. Zaváhaly pouze v prvním utkání. V repríze slovenského finále s Dunajskou Stredou padly 31:28 a od té doby jsou na koni. Po cestě do osmého kola soutěže již zdolaly soupeře jako Slavii 21:25 nebo Šaĺu 32:17 a po velkém dramatu v posledním kole vyzrál tým vedený trenérem Peterem Kostkou v duelu vicemistrů 23:24 i na Most. Vrchol tabulky nyní obývají tři týmy se stejným počtem bodů, které dělí pouze rozdíly ve skóre. První místo háji Dunajská Streda, druhé Most a Michalovce jsou v současnosti třetí.

Plzeňanky mají na kontě šest bodů a sídlí na sedmé příčce, výhodou jim ale bude domácí prostředí a skvělá fanouškovská základna. V minulém kole vyrazila plzeňská děvčata na dlouhou cestu do Poruby a po velmi náročném boji získaly dva body a důležité venkovní vítězství 21:23. Navíc se nám po delší době vrátila na hřiště kapitánka Linda Galušková a stále větší a větší oporou se stává Simona Schreibmeierová. Aby mohlo DHC pomýšlet nad dobrým umístěním a účastí v národním play-off, je třeba předvést něco navíc a tím by mohlo být právě vítězství nad Michalovcemi. Přijďte děvčata podpořit v hojném počtu a dotlačit je k zisku dvou cenných bodů.

Předzápasové ohlasy trenéra Richarda Řezáče:

„Michalovce mají hru založenou na tvrdé obraně a přechodu do útoku. Iuventa je jistě favoritem utkání a naším cílem je hrát otevřenou partii a být nebezpeční. Máme široký spojkový řád, a tím bychom chtěli na soupeře vyrobit tlak.“

Ženy nejsou jediné, kdo hraje doma. Hala 31.Zš bude žhnout házenou už od 11:00, kdy startuje utkání 2.ligy mladšího dorostu proti Ústí. 1.liga mladších dorostenek odehraje těžké utkání s Olomoucí od 13:00 a od 15:00 stejného soupeře vyzvou i starší dorostenky. Neseďte doma a přijďte pomoci našim týmům v cestě za úspěchem.