Vezeme dva důležité body! DHC Sokol Poruba 21:23 DHC PLZEŇ (22.10.2023)

| Přečteno 149x

Po repre pauze vyrazila plzeňská výprava na dlouhou cestu k důležitému utkání s Porubou. Velmi napjatý souboj měla Plzeň pod kontrolou po celou dobu a získala tak dva důležité body, které ji posunuly na sedmou příčku, o bod za Písek.

Vstup do utkání měli lepší domácí (2:0), ale od osmé minuty si slovo vzaly Plzeňanky a rychle si vybudovaly čtyřbrankový náskok 4:8, který pak udržely až do samotného závěru poločasu 7:11. Od začátku druhé půle Sokol pomalu ukrajoval z plzeňského náskoku a ve čtyřicáté třetí minutě byl stav o jedinou branku 15:16. Plzeň ještě jednou odskočila (15:18), ale pět minut před koncem bylo srovnáno na 19:19. Remíza na tabuli svítila ještě dvě minuty před koncem, než si slovo vzala zkušená ostrostřelkyně Verča Fenclová a dvěma přesnými střelami rozhodla o vítězství svého týmu 21:23.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Očekávali jsme tvrdý zápas, a to se potvrdilo. Udrželi jsme koncentraci a disciplínu, což byl klíč ke dvěma bodům. Trápili jsme se v koncovce, a proto jsme o to víc museli zabrat v obranné fázi. Utkání jsme měli celou dobu ve svých rukách. Z venku vezeme velmi důležité body pro psychiku týmu.“

V příštím kole jsou na programu doma Michalovce, které teď v Mostě dokázaly zvítězit 23:24. Utkání se hraje tradičně v sobotu 28.10. v 17:00 a předtím se opět představí i všechna naše dorostenecká družstva. V 11:00 zahájí program béčko mladšího dorostu s Ústím a s Olomoucí pak odehrají svá prvoligová utkání ve 13:00 mladší dorostenky a v 15:00 dorostenky starší. Přijďte podpořit naše týmy v bojích o přední příčky tabulky!!

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 5/2, Drozdová 2, Franzová 2, Panošková 3, Galušková L., Tomanová, Lásková 1, Melicharová, Toušová, Fenclová 9/4

Chytaly: Mancellari, Vrbková