Plzeňská liga mladších žaček (Lázně Kynžvart 22. 10. 2023)

| Přečteno 193x

Druhý turnaj Plzeňské ligy mladších žaček se uskutečnil v neděli v Kynžvartu.

Áčko

Áčku se vstup do turnaje vůbec nevydařil. V derby s béčkem v osobce chyběl pohyb a po 5min tak béčko zaslouženě vedlo 4:2. V druhé pětiminutovce pak nakonec rozhodly větší zkušenosti a áčko výsledek otočilo (10:7). Ve hře už byla převaha o něco větší, ale i tak byl dojem ze hry béčka o něco lepší, než u áčka (20:11).

Za to druhý zápas proti HC Plzeň byl jasný od začátku až do konce, i když obdržených branek ve hře bylo o něco více, než bychom si představovali (osobka 12:0, celkově 29:7). Vyzdvihnout je určitě potřeba výborné založení rychlého útoku od brankářek a velký střelecký přínos křídel (zejména Elza a Čert).

Vrcholem pak byl zápas proti Slavii, v němž nám opět příliš nevyšla osobka (5:8). Ve hře jsme pak byli lepší, ale nakonec zápas skončil spravedlivou remízou (13:13).

Celkově je holky určitě třeba pochválit za kolektivní výkon ve všech zápasech a zejména pak za zápas proti Slavii, který i přes nepovedený první poločas nevzdaly a bojovaly až do úplného konce. Z jednotlivců vedle křídel je určitě třeba pochválit zejména Kačku, které byla oporou v obraně i útoku, a také všechny tři brankářky, které družstvo podpořily jak zákroky v brance, tak i přesnými přihrávkami do rychlých útoků.

Hrály: Bergerová Dominika 5 branek, Duchková Kateřina 2, Krejčí Kateřina 12, Markupová Adéla 5, Mašková Viktorie 2, Michalidesová Nella 9, Pivoňková Nela 4, Přerostová Amélie 4, Randová Zuzana 6, Roubová Eliška 8, Sýkorová Alena 5

Chytaly: Duchková, Pivoňková, Randová

Béčko

Béčko nadšeným výkon v osobce proti béčku a výborným pohybem jasně zastínilo zkušenější klubové spoluhráčky. Že nakonec soupeř těsně vyhrál, proto vůbec nevadilo. Ve hře pak už byla převaha soupeře vyšší, ale i tak holky předvedly sympatický výkon (osobka 7:10, celkově 11:20).

Druhý zápas proti dnes výborně hrající Slavii byl pro holky velmi těžký a někdy je brzdil až přílišný respekt ze silného soupeře, což bylo vidět zejména v osobce (1:11). Ve hře už byl ale průběh o něco vyrovnanější, kdy nebýt technických chyb a nepřesné střelby, mohli jsme dosáhnout ještě lepšího výsledku (8:25).

Maximální úsilí pak holky musely vynaložit proti Tachovu. V osobce se nám i přes řadu pokusů nedařilo střelecky (3:5), ale ve hře holky výborně bránily, skóre srovnaly a vteřinu před koncem pak Sofi vystřelila šťastnou výhru 9:8!

Celkově je dojem z výkonů holek velmi dobrý. I když jsou zkušenosti holek rozdílné, tak všechny na hřišti bojují a snaží se předvést maximum toho, co v nich je. Nejvíce se logicky prosazují zkušenější hráčky (Sofi, Nasťa, Ivanka, Naty), ale i výkony ostatních jdou postupně nahoru. I zde je potřeba vyzdvihnout výkony obou brankářek.

Hrály: Boušová Natálie 4, Dobiášová Sofie 1, Lepší Michaela, Mojsza Anasztázia 7, Potokii Sofia 6, Rubášová Emma, Strejcová Veronika, Štolková Ema 1, Urbanczyková Daniela, Urbanová Ivana 3, Zelená Tereza 1, Žďánská Liliana 4

Chytaly: Boušová, Dobiášová