Minižačky bronzové na turnaji v Praze na Hájích (13. -14. 10. 2023)

| Přečteno 206x

V pátek odstartovaly minižačky turnajovou sezónu v Praze na Hájích ve Zdimeřicich. Pro hráčky 2014 a 2015 to byl první vícedenní turnaj, na kterém se přespávalo.

Fotky si můžete prohlédnout zde.

V pátek holky změřily své síly s Jindřichovým Hradcem. Začátek od nás nebyl úplně koncentrovaný a v úvodních minutách jsme nakoupili hned 4 chyby, které soupeř trestal brankou. Holky se však vzpamatovaly a začaly ukrajovat z hradeckého náskok. Poločas, tak skončil remízou 4:4. Do druhé půle jsme si řekly, co a jak, odbouraly technické chyby a hned se nám hrálo lehčeji a začaly jsme se gólově prosazovat. Obrana spolupracovala na výbornou a ještě 10 vteřin před koncem jsme vedly o 2 branky. Soupeř sice v závěru vybojoval 7m hod a proměnil, alee to už jsme se radovaly z prvního vítězství.

V sobotu jsme nastoupily k prvnímu zápasu proti známé pražské Slavií a vůbec to nebyl lehký  soupeř. Slávistky vlétly do zápasu jako uragán a hned se ujaly vedení. My, stejně jako první zápas, kupily chyby, a tím dávaly Slavií možnost střílet jednoduché branky. I obrana v prvním poločase nefungovala, sice jsme si pomáhaly, ale neprerušovaly. Poločasový výsledek byl 8:3 pro Pražačk. Druhý poločas, už byl mnohem lepší, ale na zvrat to nestačilo. Utkání tak skončilo naší porážkou 10:5.

Druhé sobotní utkání jsme změřily síly s domácími HC Háje Praha. V tomto utkání jsme si spravily chuť. Do zápasu jsme vlétly s nasazením a touhou vyhrát, pomáhaly jsme si i v obraně. Chuť dávat branky měly vsechny hráčky – to vse podtrženo a sečteno = výhra 13:0.

Ke třetímu utkání jsme nastoupily proti šikovným hráčkam z Poruby. K zápasu jsme přistoupily opravdu zodpovědně hned od první minuty. Obrana byla teď výborná a když už soupeř vystřelil tak jistotou v brance byla Barča. A co se týká útoku, zde nebylo co vytknout. Každá hráčka táhla na branku a vše jsme potvrzovali vstrelenými brankami. A co hlavně, střeleck se přidaly i mladší kolegyně. Výhra 13:2.

Poslední sobotní utkání nás čekal známý soupeř z Kynžvartu. Na začátku zápasu jsme trochu zaváhali v obraně, ale zaplať pánbůh  včas jsme se srovnali a začaly diktovat hru. Utkání bylo z naší strany velmi pěkné, jen chyběla ta lehkost z předchozího zápasu. Opět  všechny hráčky předvedly bojovnou obranu a aktivní útok, a to nám pomohlo k výhře 10:7. Ve skupině jsme tak skončily na 2. místě a dostaly se do bojů 1. – 6. místo.

V neděli jsme vyzvali jako prvního soupeře hráčky z Písku. Začaly jsme koncentrovanou obranou a soupeř si moc nevěděli rady, jak se prosadit. Zkoušel tedy střelbu z dálky, a ta přes Barču P. do branky neprošla. V útoku se prosazovaly spojky Kája se Ziky a na konci utkání jsme se radovali z vítězství 7:4.

Druhé nedělní utkání jsme změřili síly s pozdějším vitezem turnaje s Milevskem. Od začátku jsme tahaly za kratší konec. Sice jsme se snažily holkám, nemohu vytknout nic, ale za mě tam chyběla od našich hráček větší bojovnost. Soupeř z Milevska zasunul obranu, a to byl pro nás těžký oříšek. Snaha o střelbu z dálky byla, ale nemá ještě takovou razanci. Prohrály jsme 11:2.

Poslední utkání turnaje byl souboj o třetí místo se slovenským týmem SHK Rohožník. Soupeř stejné kvality jako my, takže rozhodovalo, kdo bude bojovat víc. Jako vždy se vstup do utkání nepovedl a my prohrávaly 2:0. Ale nesložili jsme se a začali postupně ukrajovat z náskoku soupeře. Poločas skončil 3:3. Prvních pět minut jsme se střídaly ve vedení a od 6. minuty Šafy pěknou brankou zavelela k útoku. Dvě a půl minuty před koncem jsme vedli o tři branky a prostor dostaly hráčky 2014, které naprosto skvěle udržely vítězství a zápas tak skončil výhrou 9:8 a my se radovali z prvního medailového umístění v této sezóně.

Celkově:

Všechny hráčky zápas od zápasu výkonnostě rostly. Velkou radost mi udělaly spojky (Kája, Ziky, Šafy, Viky, Klaudy a Kája F.) které se nebály hry 1:1 a zároveň si zkoušely střelbu z dálky. A křídla, která jim sekundovaly pěknými akcemi i vypichy  (Terezka, Zajda, Kačka, Lili), také Evička se nenechala na pivote zahanbit a velmi precizní obranou dokázala ubránit soupeřova pivota. Kdo mě hodně potěšil, byla Barca v brance, která hlavně v důležitých zápasech pomohla dobrými zákroky k našim výsledků. Hráčkou družstva byla vyhlášena Kája Chovanová.

Hrály:

Brůhová, Chovanová, Čelustková,  Fryčková, Indárková, Zikmundovská, Zajíčková, Uhlářová, Pavízová, Troníčková, Klaudová, Machová