1. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 24:21 DHC Slavia Praha (8.10.2023)

| Přečteno 181x

Do očekávaného souboje o první místo s pražskou Slávií jsme vlétli jako uragán a v 9. minutě Majda zvyšovala už na 6:0, i přesto, že jsme ještě neproměnili jednu sedmičku. Opět výborně fungovala obrana a co prošlo, spolehlivě likvidovala Justý. Slavia Praha se ale nevzdala, ukázala svoji kvalitu a dokázala vstřelit 4 branky v řadě. My jsme odpověděli dalšími 5 brankami. Zářila hlavně Koši, která zápas skončila se 6 brankami ze 7 střel. Přesto první poločas skončil vedením pouze o 3 branky (13:10), jelikož nás trápilo neproměňování šancí.
Druhá část zápasu se nesla v podobném duchu, celkem lehce jsme si vytvářeli jasné střelecké příležitosti, ale bohužel jsme tentokrát neměli úplně přesnou mušku (3 nedané sedmičky, 4 neproměněné trháky a několik dalších tutovek). To dávalo soupeří šanci na dobrý výsledek. Naštěstí jsme si udržovali neustále 3 až 6 brankový náskok a nepřipustili žádné velké drama. Utkání skončilo vítězstvím 24:21 a zůstáváme v čele tabulky.
Jsem rád, že jsme utkání zvládli, i přes hrozivou střeleckou bilanci. Po 5 zápasech máme plný počet bodů, ale jedeme dál. Před námi je stále spousta práce.
Nyní čeká mladší dorost dlouhá pauza. Tento víkend je repre pauza a vzhledem k lichému počtu týmů v soutěži na ně padlo volno i v šestém kole. V rámci sedmého kola 1.ligy mladších dorostenek nastoupí po této dlouhé pauze doma v sobotu 28.10. od tradičních 13:00 proti Olomouci. Starší dorostenky vyzvou stejného soupeře od 15:00 a béčko zahájí den v 11:00 s Ústím.

Hrály:

Hanzlíková, Budková, Košková 6, Stulíková, Bezdičková 1, Loskotová 2, Svatoňová, Špačková 2, Burjasová, Vopatová 4, Růžková 8/2, Palečková, Kokošková 1

Chytaly: Hodková, Soukupová, Chvátalová