2. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 26:26 HK Slavia VŠ Plzeň (1.10.2023)

| Přečteno 161x

V neděli odpoledne odehrálo béčko mladšího dorostu svoje další domácí utkání. Tentokrát šlo o plzeňské derby, mezi DHC Plzeň a  HK Slavia VŠ Plzeň. Konečně po předchozích třech zápasech, které skončily vysokým brankovým rozdílem v náš prospěch, přišel vyrovnaný zápas až do posledních minut.
Zápas začal ve velkém tempu z obou stran, bylo vidět že mezi holkami je zdravá rivalita a nic si nedají zadarmo. Velmi dobře nám šlapala útočná činnost. Rychlou hrou jsme dokázali v útočné fázi Slavii přehrávat a po dobu celého prvního poločasu jsme si drželi malý náskok 2-3 gólu. V obranné fázi se nám tolik nedařilo a nechávali jsme slávistické spojky v podstatě bez kontaktu střílet z 8-9 metrů. Poločasový výsledek byl 16:14 v náš prospěch.
Do druhého poločasu jsme nevstoupili moc dobře. V šatně jsme si řekli že je potřeba se v útočné fázi držet věcí, které nám fungovaly a v obraně lepe přistupovat ke střeleckým spojkám Slavie. Bohužel díky dvoum vyloučením v řadě Slavie malý náskok z prvního poločasu srovnala a dokonce nám utekla na rozdíl dvou gólů, který udržovala až zhruba do 23. minuty druhého poločasu. Díky dvoum chyceným 7 metrovým hodům Komára, která chytal celý zápas výborně a zaslouží velkou pochvalu, jsme v závěru zápasu skoré srovnali. Stav zůstal vyrovnaný, až do konce zápasu a konečný výsledek byl 26:26.
Hodnocení trenéra Martina Cvikla:
Po delší době konečně zápas, který holky někam posune. Je potřeba více takových zápasu. Holky zaslouží velkou pochvalu za odvedenou práci v zápase. Až na nějaké chyby v obraně byl zápas skvělý a doufám, že na takový zápas navážeme. Nakonec bych řekl že remíza je pro oba týmy zasloužená a sluší tomu nejvíc.
V dalším utkání čeká děvčata další těžké utkání s béčkem pražské Slavie, které se odehraje v neděli 8.10. v 11:00. Po nich odehrají mistrovské utkání i jejich kolegyně z áčka (od 13:00) a od 15:00 stejného soupeře vyzvou i starší dorostenky.

Hrály:

Hanzlíková 4/1, Budková 8/5, Rittichová, Svatoňová 7, Šollarová 4, Červená, Samcová, Budková A. 1, Poskočilová, Vaníková 1, Šantorová 1, Sedláčková

Chytaly: Nikodemová, Nyklesová