Starší dorostenky: TJ Sokol Poruba 27:37 DHC PLZEŇ (30.9.2023)

| Přečteno 203x

Další vysoké vítězství zaznamenaly v sobotu 30.9. v Porubě naše starší dorostenky, které se tak díky skóre drží na třetí příčce průběžné tabulky.

Dvojutkání s Porubou tentokrát začaly starší dorostenky. Dlouhá cesta vlakem zřejmě ovlivnila vlažný začátek, kdy hlavně obrana nefungovala podle našich představ. Naštěstí jsme se prosazovali v útoku  hlavně díky Máje a Majdě a udržovali vyrovnaný stav. Po zahřívací desetiminutovce se konečně začala hrát házená, kterou jsme chtěli praktikovat hned od začátku. Výsledkem byl stav 11:19 ve 26. minutě a poločasový výsledek 14:23 nám dával klid do dalšího průběhu zápasu.
Začátek druhého poločasu nám bohužel nevyšel, ovlivnilo nás odstoupení Laury a řada nepřesností. Naštěstí nás podržely v bráně Áďa a Komár a nedovolili jsme soupeři se přiblížit na dostřel. Utkání nakonec skončilo 27:37 v náš prospěch.
Holky zaslouží určitě pochvalu, že zvládly první venkovní utkání naprosto v pohodě a potvrdily slušnou formu posledních týdnů.
Formu bude třeba potvrdit i za týden. V neděli 8.10. přijede na plzeňskou půdu změřit síly Slavia Praha, proti které starší dorostenky nastoupí v 15:00. Před staršími dorostenkami vyzvou stejného soupeře i ty mladší – od 11:00 odehraje béčko utkání druhé ligy a od 13:00 pak áčko utkání o první místo první ligy.
V sobotu 7.10. přivítají na domácí palubovce současného českého mistra – Baník Most naše ženy a pokud předvedou výkon jako v Dunajské Stredě, mají šanci na pěkný výsledek. Tak se přijďte podívat a zafandit do haly 31.Zš v tradičních 17:00.

Hrály:

Košková 2, Stulíková 2, Vaicová, Bezdičková 5, Loskotová, Burjasová, Vopatová, Růžková 9, Palečková 1, Polanková 9/2, Baumruková, Růžičková 3, Vaníková 1, Pražáková 4
Chytaly: Chvátalová, Nyklesová