Ze Slovenska bez bodů: HC DAC Dunajská Streda 33:26 DHC PLZEŇ (30.9.2023)

| Přečteno 156x

I přes prohrané utkání mohou jet děvčata z Dunajské Stredy se vztyčenou hlavou po velmi přesvědčivém výkonu, díky kterému dostávaly soupeře pod velký tlak.

Utkání začalo vyrovnaně a až v sedmnácté minutě si domácí odskočily na větší rozdíl 9:4. Plzeňanky se na pětigólovém rozdílu držely pak prakticky celý zbytek prvního poločasu, který nakonec skončil 14:8. Hned v úvodu druhé půle Plzeň rychle stáhla zpět na pět branek ale Dunajská Streda vždy našla odpověď a na bližší kontakt se bohužel DHC už nezmohlo. I přesto, že druhý poločas se hrál celou dobu vyrovnaně – Plzeň prohrála o jedinou branku, byl náskok domácích z první půle rozhodující ke konečnému stavu 33:26.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Zápas jsme odehrály ve vysokém tempu a je škoda, že nás trápila koncovka. Kdybychom proměňovali v prvním poločase, výsledek by byl určitě zajímavější. Máme velké rezervy v obranné činnosti krajních obránců, kde jsme mnohokrát pustily do zakončení křídla. Povedlo se nám eliminovat jejich první a částečně druhou vlnu a odjíždíme s pocitem, že jsme dali do zápasu maximum a mít vyšší procento úspěšnosti střelby, byl by zápas otevřený.“

Koneckonců v jaké formě se tým nachází zjistíme hned příští sobotu 7.10., kdy na domácí palubovce vyzvou dalšího mistra a tentokrát toho českého – Baník Most. Utkání startuje v tradičních 17:00, tak honem zapsat do kalendáře, ať to nepropásnete.

V neděli 8.10. pak na domácí palubovce přivítají dorostenky pražskou Slavii. Od 11:00 se utkají béčka obou týmů v utkání druhé ligy mladšího dorostu. 1. liga mladších dorostenek započne ve 13:00 a 1.liga těch starších v 15:00.

Hrály:

Kovářová, Bušauerová 3, Schreibmeierová 6, Drozdová 1, Franzová 2, Panošková, Tomanová 1, Lásková, Melicharová, Galušková D. 2, Buchnerová 3, Fenclová 8/5

Chytaly: Mancellari, Vrbková

 

Foto: Edmund Orzsik