Plzeňská liga starších žaček Cheb (30. 9. 2023)

| Přečteno 179x

DHC Plzeň A

V prvním utkání nás čekaly Rokycany. Po společné jízdě vlakem a rychlé zahřívací chůzi jsme do zápasu vstoupili s chutí. Převahu jsme měli od začátku, ale rozstříleli jsme se až ve druhé části prvního poločasu. O přestávce svítilo na ukazateli 16 : 3. Druhou půli jsme zůstali při střelecké chuti, ale bohužel v obraně jsme byli méně pozorné a za druhou půli jsme dostali dvakrát tolik gólů než za poločas první. Vyhráli jsme 37 : 9.

Druhé utkání bylo klubovým derby. Po rychlých brankách v prvních 10ti minutách snížily trenérky počet útočnic na pět a holky z Áčka se musely více snažit jak v obraně, tak v útoku.  Nakonec z toho bylo vítězství 36 : 7.

Třetí zápas byl první ostrou prověrkou v Plzeňské lize. Zpočátku měla navrch HK Slavia VŠ Plzeň. My jsme se ale nenechali zdachmat nepříznivým průběhem zápasu a bojovali. O poločase jsme prohrávali o jeden gól 6 : 7. Druhý poločas jsme zahájili třemi neproměněnými šancemi. Až pak protrhla smůlu Lúca brankou z trháku. My jsme chytli druhý dech. V polovině druhého poločasu jsme šli poprvé do vedení díky brankám Lúci a Naty. Výborný zákrok z křídla přidala Lucka, a pak po samostatném průniku dala ze spojky gól Kačka (13 : 10 pro nás). Pak už jsme zodpovědným výkonem dovedli zápas do vítězného konce (15 : 12). Celý tým zaslouží pochvalu za nasazení a ohromnou bojovnost až do samého závěru.

Celkově:

Holky zaslouží velkou pochvalu. Zkušenost skvěle hrajících Lúcy, Rózy a Vendy výborně doplňují z různých postů Míša, Bety a Lexa. Aktivně hrají a soupeřům zatápí také zkušenější hráčky z ročníku 2010 (Egi, Naty, Pluhy). Spolehnout se můžeme i na dobrou obranu Kačky. I přes zdravotní problémy velmi dobře zahrála Markéta. Zlepšeným a odvážným výkonem ve druhém utkání potěšila Tonička.

Zvláštní pochvalu zaslouží Lucka Kaucká za spolehlivé výkony během dne a zejména za vynikající zákroky ve druhé půli posledního zápasu.

Hrály:

Červená 8, Dlesková 9, Egermajerová 11, Hřebejková 6, Kaucká 4, Krejčí 5, Kurešová 2, Pluhařová 4, Poskočilová 5, Rittichová 15, Samcová 12, Sedláčková 5, Smutná 2

Chytaly: Kaucká, Poskočilová, Červená

DHC Plzeň B

Béčko, složené opět převážně mladších žaček, čekala v Chebu čtyřzápasová výzva. První utkání odehrály holky proti svým kolegyním z DHC Plzeň A. Béčko hrálo v útoku aktivně – Síma, Rybka i Zuzka se snažily a táhly na branku. Zpátky se jim ale moc vracet nechtělo, a tak společně s dalšími spoluhráčkami svým kamarádkám roli favorita až moc usnadnily. Béčko odešlo s vysokou porážkou 7 : 36.

Druhé utkání jsme odehráli v pěkném tempu a s bojovali o každý míč. Dařilo se nejen Símě a Nele, ale především Kačce a Zuzce. První půli jsme si vypracovali čtyřgólový náskok. A přestože jsme soupeřkám dovolili ve druhé půli přiblížit se na dostřel jediné branky, nakonec jsme zase odskočili a i díky vynikající práci Emilky v obraně vyhráli 21 : 18.

Třetí utkání nás čekal Cheb. Bylo to opět vyrovnané utkání. Ve druhé půli jsme ale šli necelé čtyři minuty před koncem do tříbrankového vedení. Pak ale přišel totální zkrat, bohužel u více hráček. Nejprve zbrkle vypálila Pivoňka, pak neproměnila Kačka, vzápětí Sofi ztratila míč, a pak ještě neproměnila Síma. Soupeřky nabízených šancí využily a otočily na konečných 14 : 15 pro Cheb. Ztratili jsme zápas, kde nás od vítězství dělily jen necelé tři minuty.

Poslední utkání z naší strany bylo příliš pasivní. Od HK Slavia VŠ Plzeň B jsme dostali v rychlém sledu pět branek, začali jsme se bát a bylo po zápase. Až postupně získaly některé hráčky trochu odvahy. Střelbu z dálky zkoušela Síma, pěknou branku z křídla dala Tína a na konci se osmělila i Zuzka.

Celkově:

Družstvo táhly zejména Síma, Rybka, Zuzka a Pivoňka. Máme radost, že Síma i Rybka se pokoušely o střelbu z dálky. Zuzce se více dařilo v útoku, v obraně je před ní ještě spousta práce. Naprosto netradiční uvolnění, ale velkou chuť táhnout na branku předvedla Pivoňka. Spolehlivé výkony na pivotu podávala Áďa, ale určitě je ve všech činnostech potřeba ještě zrychlit. Výborně bránila Emilka, ale chyběla jí větší aktivita v útoku. Tři góly po pěkných uvolněních dala i Tina, ale i ta má ještě velké rezervy. Snažila se i Rampa, ale ani jí se v obraně moc nedařilo. Sympatickými a snaživými výkony se dnes prezentovaly Domča i Sofi. První zápasové házenkářské zkušenosti získaly Hanka P. a Emma.

Řadu velmi dobrých zákroků v brance předvedla Hanka a dokázala holky podržet, když se jim nedařilo.

Hrály:

Bergrová 1, Haberová 1, Kampfová 9, Klementová 3, Lopatová, Markupová 2, Pivoňková 5, Potoki 3, Procházková, Rampová 4, Randová 10, Rybová 9

Chytaly: Haberová, Pivoňková, Sýkorová