Po dlouhé době venku: HC DAC Dunajská Streda x DHC PLZEŇ (30.9.2023)

| Přečteno 122x

Po dlouhé sérii domácích utkání čeká ženskou složku DHC Plzeň v sobotu 30.9. výjezd do daleké Dunajské Stredy, kde nastoupí proti úřadujícímu slovenskému mistrovi.

Dunajská Streda od startu sezóny potvrzuje svůj status z loňska a zatím ani jednou nezaváhala. První utkání odehrály Slovenky doma s Michalovci a zvítězily 31:28. K druhému utkání se tým vydal na horkou půdu Kynžvartu a ani tam nezaváhal 26:31. V posledních dvou domácích utkáních nastřilela Dunajská Streda v obou případech přes čtyřicet branek. Zlín si podala 41:26 a Písek pak dokonce 43:24.

Plzeňanky mají z ligy na co navazovat. V posledním domácím utkání proti Olomouci předvedly neskutečný obrat, když ze stavu 14:21 dostali až na konečných fantastických 41:37 a připsali tak druhou výhru a zisk dvou bodů. Proti Plzni hraje také fakt, že ze šesti vzájemných utkání Dunajskou Stredu ani jednou neporazili a v posledním utkání Českého Poháru naprosto vyhořely. Věřme, že tyto skutečnosti děvčata nakopnou a nastoupí do utkání s chutí dostat se zpět do hry. 

Po čtyřzápasové pauze bude na lavičce týmu opět Richard Řezáč, který nám prozradil, co od utkání očekává: „Dunajská Streda má velice dobrý přechod do druhé vlny a hru 1:1. Z toho si pak vypracovávají šance na dobré zakončení křídel. Když navážeme na poslední ligové utkání a podáme maximálně soustředěný výkon, máme na to, uhrát dobrý výsledek. I přesto, že nám bude chybět Linda Galušková, máme zastupitelnost a varianty jak v obraně, tak v útoku.“

Utkání startuje v sobotu 30.9. v 15:30 na stránkách slovenské sázkové kaceláře Niké.sk pod záložkou NikéTV.