V Českém Poháru končíme: Sokol Vršovice 28:27 DHC PLZEŇ (28.9.2023)

| Přečteno 205x

Ani ve svátek nebylo v házenkářském světě volno. Pro Plzeňanky, ale neskončil den velmi příjemně. V Praze totiž v osmifinále Českého Poháru vyzvaly Vršovice a jak rychle do soutěže naskočily, tak rychle z ní zase vypadly.

Utkání se rozjelo ve velmi pomalém tempu, ale Plzeň dokázala jít do  vedení 2:0. To bylo rychle smazáno a ačkoliv se naše děvčata dlouho držela ve vedení, odskočit se jim nepodařilo a deset minut před koncem šli do vedení domácí 9:8. V závěru se ještě ve vedení vystřídaly oba týmy a nakonec měla lepší poločasový stav Plzeň, díky dvěma rychlým brankám v posledních dvaceti vteřinách 13:14.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu avšak Vršovice se do čtyřicáté čtvrté minuty dostaly až na čtyřbrankové vedení 23:19. Postupnými krůčky se plzeňskému celku povedlo dostat se na remízový stav 23:23 a drama pokračovalo až do konce. Plzeň ne a ne dostat se do vedení a stále musela ukrajovat z domácího náskoku. Dvě minuty před koncem svítil na tabuli stav 28:27 a osud se dal změnit. Bohužel i přes time-out už nepadla branka a utkání skončilo zaslouženou výhrou Pražanek.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Našim přístupem a výkonem jsme zařídili senzaci a darovali postup do čtvrtfinále Sokolu Vršovice. Nebyli jsme schopni se dostat do tempa a hlavně v úvodu zápasu jsme se absolutně nekoncentrovali v zakončení. Tam jsme položili základ průběhu utkání, kdy domácí hráli houževnatě a s chutí. To nám chybělo a pak už to bylo z naší strany v křeči. Domácí zaslouženě vyhráli a my se teď musíme rychle oklepat a soustředit na ligová utkání. Pevně věřím, že jsme dostali morální facku a každý si uvědomí, o čem házená a přístup k ní je.“

Teď ženy čeká výjezd do slovenské Dunajské Stredy, kde nastoupí v sobotu 30.9. v 18:00. Utkání bude možné sledovat na webových stránkách sázkové kanceláře Niké.sk (NikéTV).

Hrály:

Kovářová, Bušauerová 1, Schreibmeierová 4, Drozdová 1, Franzová, Panošková 3, Tomanová 4, Lásková, Melicharová 1, Galušková D. 1, Buchnerová 1, Toušová 2, Fenclová 9/2

Chytaly: Mancellari, Vrbková