1. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 34:21 Sokol Písek (17.9.2023)

| Přečteno 180x

V neděli 17.9. byla v hale 31.Zš na programu opět samá házená. Dlouhé napjaté odpoledne zahájily mladší dorostenky jednoznačným vítězstvím s Pískem.
Do zápasu s nebezpečným soupeřem z Písku jsme vstoupili ve velkém stylu a v 6. minutě svítil na ukazateli stav 3:0. Fungoval nám hlavně přechod do rychlého útoku a aktivní obrana, kde jsme dostávali šikovné hostující hráčky pod tlak a nutili je k chybám. Písek se nevzdával a až do 18. minuty se držel na dostřel (9:7), v té době ale holky ještě přidaly a zbytek prvního poločasu byl kompletně v naší režii. Po dominantním výkonu jsme šli do kabin za stavu 19:9.
Druhý poločas jsme se chtěli prezentovat stejným stylem, pořád držet vysoké tempo se kterým měl soupeř viditelné problémy. Na jednu stranu se nám to dařilo, na druhou jsme se dopustili několika zbytečných technických chyb. Přesto jsme si udržovali velký náskok a i ho trochu navyšovali.
Druhý poločas odehrály z velké části holky, které jsou v mladším dorostu prvním rokem a od začátku dokazují, že jejich začlenění do týmu proběhlo naprosto bezproblémově a můžu se na ně spolehnout i v těžkých zápasech. Celý zápas dobře fungovala obrana, kterou opět jistila Justýna v bráně se 40% úspěšností zákroků. Nakonec jsme zvítězili 34:21.
A ještě jednou do třetice čeká mladší dorostenky příští víkend v neděli 24.9. opět od 13:00 utkání proti Bohumínu. Stejného soupeře od 15:00 vyzvou i starší dorostenky.

Hrály:

Hanzlíková 5/1, Budková K. 4/1, Košková 2, Stulíková 2, Vaicová 3, Loskotová 1, Špačková 8/5, Burjasová 2, Vopatová 3, Palečková 2, Dostalová 1, Šantorová 1, Růžková
Chytaly: Hodková, Chvátalová