Starší dorostenky: DHC PLZEŇ 32:29 Sokol Písek (17.9.2023)

| Přečteno 184x

Po prohře se Zlínem nás čekal ve druhém kole další těžký soupeř. Proti Písku jsme mohli po delších zraněních počítat už i s Májou Polankovou a Viky Bezdičkovou.
Začátek zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu. Naše holky tentokrát nastoupily do zápasu s mnohem větším zápalem než proti Zlínu a byla na nich od začátku vidět touha urvat body. Písek má velkou kvalitu a dostal se ve 20. minutě do vedení o pět gólů (13:8). V té chvíli jsme začali mnohem lépe bránit, byli aktivnější a začali stahovat postupně náskok soupeře. Po výborné desetiminutovce jsme dokázali do poločasu srovnat na 15:15.
Na začátku druhé půle šel sice do vedení ještě jednou Písek, ale potom už jsme převzali iniciativu a otočili průběh utkání. Výborně pracovala obrana, důležité zákroky přidala Áďa a dávali jsme jednoduché góly z rychlého útoku. Ve 29. minutě byl stav 22:17. Až do konce zápasu jsme už vedení nepustili, i když to byl boj o každý míč. Výborně nám vycházela hra přes křídla, na jedné straně Viky s Eliškou (11 gólů), na druhé Majda a v závěru Koši (8 gólů) nám výrazně pomohly dokráčet k vítězství. Celý zápas nás táhla výborným výkonem Mája. Pochválit bych chtěl ale všechny holky. Dokázali jsme si, že i v této kategorii můžeme hrát vyrovnané zápasy i se silnými týmy. Vítězství 32:29 je akorát odrazem naší tvrdé práce.
V neděli 24.9. budeme hrát opět doma. Ve stejný čas – v 15:00 vyzveme Bohumín, který před námi ve 13:00 vyzvou i naše mladší dorostenky.

Hrály:

Košková 1, Stulíková 2, Vaicová, Bezdičková 8, Loskotová 1, Burjasová, Vopatová 1, Růžková 7, Palečková, Polanková 9, Baumruková 3, Růžičková, Vaníková, Pražáková
Chytaly: Chvátalová, Nyklesová