Třetí kolo bez bodu: DHC PLZEŇ 29:31 Sokol Písek (17.9.2023)

| Přečteno 177x

Vyrovnané utkání, ve kterém ale Plzeňanky tahaly stále za kratší konec, se rozhodlo až před samotným závěrem, kdy DHC soupeři dovolilo odskočit až na rozdíl pěti branek, který už nedokázaly svěřenkyně Jany Bureš Galuškové i přes bojovný výkon zvrátit a prohrávají o pouhé dvě branky 29:31.

Prvního gólu se chopila Simona Schreibmeierová, ale Písek se nenechal zaskočit a rychle se ujmul role favorita 2:5. Domácí si nechtěli nechat utkání utéct hned na začátku a poměrně rychle srovnali na 6:6. Ve dvacáté čtvrté minutě Sokol opět trochu odskočil 9:12 a donutil plzeňskou lavičku k prvnímu oddechovému času. Do poločasu se už velký zvrat nekonal a do šaten se odcházelo za stavu 14:16.

Druhá půle začala lepe pro Plzeň, která dvěma rychlými brankami křídelnic Panoškové a Tomanové srovnala na 16:16, nicméně do vedení se nedostala. Naopak hosté znovu odskočili a drželi se na rozdílu příjemných tří branek 21:24. Až před závěrečnou desetiminutovkou odskočil Písek na 22:27 a Plzeňanky čekala náročná koncovka. Domácí šlápli do plynu a závěr ovládli 7:4, to bohužel stačilo pouze na korekci skóre na konečných 29:31.

Hodnocení trenérky Jany Bureš Galuškové:

„Nedokázali jsme uhlídat současnou nejlepší střelkyní MOL Ligy – Ivetu Korešovou. Nedařilo se nám ji řádně přerušovat a tím pádem jsme dostávali spoustu gólů. V útoku jsme zabrali, ale měli jsme tam dost chyb i v koncovce a nedokázali využít situace, kdy měl soupeř v obraně slabší hráčky. Prohra o dva góly dost mrzí, ale doufáme, že to v příštím kole dokážeme napravit.“

A kde se hraje příští týden? No přece zase doma! Tentokrát opět v sobotu 23.9. vyzve DHC na domácí palubovce od 18:00 v současné chvíli třetí Olomouc. Přijďte i do třetice podpořit naše děvčata k zisku důležitých bodů!!

V neděli 24.9. VÁS v hale 31.Zš uvidíme rádi i na utkání našich dorosteneckých družstev. Béčko mladšího dorostu se v 11:00 utká s týmem HC Háje. Áčko mladších dorostenek se ve 13:00 postaví Bohumínu a jejich starší kolegyně se se stejným soupeřem střetnou od 15:00.