2. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 46:15 HK Pardubice (9.9.2023)

| Přečteno 154x

V sobotních odpoledních hodinách nastoupilo béčko mladšího dorostu DHC PLZEŇ k prvnímu domácímu utkání proti Pardubicím.

Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře a hned v úvodu jsme měli čtyři technické chyby. Z toho důvodu jsme taky zhruba do 10 minuty prvního poločasu hráli vyrovnaný zápas. Přeci jen to byl první zápas nové sezony. Ve druhé polovině prvního poločasu už jsme byli my ten tým, který určoval tempo hry a Pardubice jsme v podstatě k ničemu nepustili. Začala nám dobře šlapat obrana a z toho jsme dokázali těžit do rychlých útoku, ze kterých jsme poměrně snadno dávali góly. Stav po prvním poločase byl 22:4 v náš prospěch.

Ve druhém poločase jsme nic nepodcenili a pokračovali v dobrém výkonu z druhé poloviny prvního poločasu. Výborně jsme bránili a v útočné fázi jsme si snadno tvořili gólové šance a proměňovali je. Díky naší dobré hře a velkému brankovému náskoku jsme mohli prostřídat, a tak si dostatečně zahrály všechny holky. Konečný výsledek zápasu byl 46:15 v náš prospěch.

Hodnocení trenéra Martina Cvikla:

„Zápas hodnotím velmi pozitivně. Takový průběh zápasu jsem nečekal, vhledem k loňskému zápasu v Pardubicích, který nebyl z naší strany vůbec dobrý. Holky zaslouží velkou pochvalu vyjma první desetiminutovky, ve které jejich výkon nebyl moc dobrý. Doufám, že na náš dobrý výkon navážeme i v dalších zápasech.“

Již tuto sobotu 16.9. vyrazí béčko mladšího dorostu k další prověrce do Strakonic, kde odehrají své utkání od 15:00.

 

Hrály:

Hanzlíková 12, Budková K. 3, Rittichová 1, Svatoňová 5, Šollarová 3, Dostalová 6, Červená 2, Samcová 3/1, Budková A. 5, Posočilová 1, Šantorová 4, Sedláčková M. 1

Chytaly: Nikodemová, Nyklesová