Ze Zlína bez bodů: Handball club Zlín 26:23 DHC PLZEŇ (2.9.2023)

| Přečteno 270x

Hluchý úvod druhého poločasu se stal Plzeňankám nakonec osudným a po bojovném výkonu ze Zlína odjíždějí s porážkou 26:23.

Utkání odstartovalo velmi rozvážně a po deseti minutách vedla naše děvčata 2:4. Dlouho se pak skóre drželo na dvoubrankovém rozdílů a síly na hřišti byly vyrovnané. Po plzeňském navýšení ve dvacáté třetí minutě na 7:10 ale přišel útlum a domácí dokázali strhnout vedení ve svůj prospěch 11:10. Plzeň ještě srovnávala na 12:12, ale i přes oslabení se v poslední minutě dvakrát prosadil Zlín a s poločasem ztrácela Plzeň dvě branky 14:12.

Až do třicáté sedmé minuty se Západočeškám dařilo držet těsného rozdílu 17:15, avšak pak přišlo několik zbytečných chyb a neproměněných šancí a rázem ztrácely už pět branek 20:15. DHC se ještě snažilo z domácího náskoku ukrajovat, ale blíže jak na tři branky to nešlo. To se povedlo prolomit až minutu a půl před koncem, kdy se prosadila Terka Panošková a korigovala stav utkání na 25:23. Větší drama už se nekonalo a pět sekund před koncem ještě zlínská nejčerstvější posila podepisovala výhru domácích brankou na 26:23.

Hodnocení trenérky Jany Bureš Galuškové:

„Utkání musím hodnotit pozitivně. Dokázali jsme se prosazovat v útoku a měli jsme i pevnou obranu. Zápas rozhodli technické chyby a neproměněné šance. Holky bojovaly, ale byla to pro nás nová a nestandardní situace – bez trenéra, ale popereme se s ní. Přijeli nás podpořit i fanoušci a byli slyšet, za což jsme vděční. Věřím, že za týden doma dokážeme utkání dotáhnout k vítězství a urvat dva body.“

Hrály:

Bušauerová 2, Schreibmeierová 3, Drozdová, Panošková 3, Galušková L., Tomanová, Lásková 2, Melicharová, Galušková D. 5, Buchnerová 2, Benešová, Toušová 1, Fenclová 5/1

Chytaly: Mancellari, Vrbková

Doma hrají ženy již následující sobotu 9.9. od tradičních 17:00 proti Hodonínu. Předtím můžete přijít podpořit naše dorostenecká družstva! Od 11:00 vyzvou v prvním utkání soutěžního ročníku mladší dorostenky Zlín a od 13:00 se se stejným soupeřem utkají i starší dorostenky. Od 15:00 pak ještě nastoupí k prvnímu utkání 2. liga mladších dorostenek proti Pardubicím.