Ženy zahájí sezónu 2023/24 ve Zlíně! (2.9.2023)

| Přečteno 259x

V sobotu 2.9. se po celé republice rozběhne první kolo nového ročníku MOL Ligy a ženy DHC PLZEŇ ho odehrají ve Zlíně.

Po dlouhých osmi týdnech letní přípravy plné náročných kondičních tréninků a pilování herních činností čeká hráčky konečně návrat na palubovku. První zkouškou jim bude známý Zlín, který přes léto posílil o dvě Slovenky. Ze Stupavy do valašského celku přišla zkušená spojka Melani Jagodič a brankářka Barbora Hanzalíková. V loňské sezóně jsme se Zlínem ani jednou nezaváhali a v základní části vyhráli doma 36:30 a venku 28:31. S valašským soupeřem jsme se potkali i v play-out, kde jsme dvakrát zvítězili 32:31 a 28:31.

Co k prvnímu utkání řekl trenér Richard Řezáč?
„Budeme chtít vstoupit do sezóny vítězně. Zlín posílil, a proto bude na nás, jak se s tím popasujeme. U nás je stav hráček proměnlivý a doufáme, že budeme zdravotně v pořádku. Máme samozřejmě několik variant, protože i v přípravě jsme museli improvizovat a naskytlo nám to nové možnosti. Došlo u nás k několika změnám a uvidíme, jak se nám povedlo určité hráčky nahradit.“

Utkání bude tradičně přenášeno živě na TVCOM v sobotu 2.9. od 18:00. Domácí utkání ženy čeká o týden později 9.9. od 17:00 proti Hodonínu.

Nezapomeňte si před prvním domácím utkáním koupit svou permanentku, se kterou se dostanete na všechna domácí utkání základní i nadstavbové části soutěže, ale také utkání Českého poháru!