Ženy na přípravném turnaji v Jindřichově Hradci vítězně (26.-27.8.2023)

| Přečteno 97x

O posledním srpnovém víkendu zavítala ženská složka DHC PLZEŇ k finální prověrce před novou sezónou – na turnaj do Jindřichova Hradce.

 

Tým čekaly celkem tři utkání. V sobotu nastoupily hráčky pod vedením Richarda Řezáče proti domácímu Jindřichově Hradci A a Havlíčkovo Brodu. V neděli pak ještě proti domácímu béčku. Se všemi soupeři si Plzeňanky bez větších problémů poradily a z turnaje vezly zasloužené první místo společně s individuálním oceněním nejlepší hráčky turnaje, které brala Tereza Panošková.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Turnaj v Jindřichově hradci pro nás byl poslední zkouškou před startem Mol Ligy. Nešlo ani tak o výsledky, ale o to vyladit poslední herní varianty jak v útočné, tak v obranné fázi. Odehráli jsme tři utkání a všechny hráčky prokázaly, že jsou připraveny na ligu. Tereza Panošková se navíc stala nejlepší hráčkou turnaje a je na ní vidět velký progres.“

K prvnímu utkání nastoupí DHC za necelý týden a teprve tam se ukáže, zda jsou hráčky na ligu opravdu připraveny. V sobotu 2.9. pojede plzeňská výprava odehrát zápas do Zlína, kde nastoupí v 18:00 a vy budete utkání moci sledovat tradičně živě na TVCOM.

Hrály:

Benešová, Buchnerová, Bušauerová, Drozdová, Fenclová, Galušková D., Galalušková L., Panošková, Schreibmeierová, Tomanová, Toušová

Chytaly: Mancellari, Vrbková