Starší žačky zahájily sezónu vítězstvím na Stupava Cupu (25. – 28. 8. 2023)

| Přečteno 379x

Házenkářskou turnajovou tečku za letní přípravou udělaly starší žačky na prázdninovém turnaji Stupava Cup.

První zápas nás čekal tým ze Žiliny. Přestože v soupeřově týmu hráli dva chlapci, podařilo se nám s výzvou vypořádat a po nervóznějším začátku jsme si zápas v klidu pohlídali. V brance solidně zachytala Lucka Kaucká. V poli se hned 8 hráček gólově zapojilo. Vyhráli jsme 19 : 9.

V sobotu nás čekala smršť v podobě tří zápasů, mezi nimiž byla vždy jen jeden zápas přestávka. Nejdřív jsme nastoupili proti ŠKP Bratislava a zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Až těsně před poločasem daly soupeřky ze sedmimetrového hodu první gól. My jsme i ve druhé půli jasně kráčeli za vítězstvím a vyhráli 23 : 4.

Pak nás čekaly Malacky. Zápas proti těžkému soupeři (pozdějšímu bronzovému medailistovi) jsme zvládli na jedničku a už o poločase jsme vedli 10ti gólovým rozdílem. Ve druhé půli jsme náskok ještě o něco navýšili a vyhráli 24 : 11.

Nakonec nejméně povedený byl třetí zápas proti Olomouci, kdy jsme měli vlažnější začátek a soupeřky nás za to potrestaly. Ještě v šesté minutě svítil na ukazateli vyrovnaný stav. Pak jsme začali lépe bránit a postupně jsme se stali lepším týmem. V poločase jsme sice vedli jen o pět, na konci zápasu jsme se radovali už z poměrně vysokého vítězství 27 : 9.

Čtvrtý sobotní zápas jsme odehrátli v Záhorskej Bystici. Soupeřkami nám byly hráčky Rohožníku Močenoku. My jsme měli hned od začátku mírnou převahu a spoustu šancí, které jsme bohužel neproměňovali s takovou úspěšností, jakou bychom si představovali. Nicméně postupně jsme získali drobný náskok a ten jsme udrželi. Zápas byl plný nepěkných faulů na obou stranách a jsme rádi, že jsme ve zdraví přežili. Vyhráli jsme 14 : 10.

Ve finále nás čekal suverénní vítěz druhé skupiny Trenčín. Byl to zápas, ve kterém dominovaly útoky. My jsme vycházeli z výborné obrany a dařil se nám přechod do útoku. I v postupném útoku jsme se doplňovaly, a tak soupeřky nevěděly, koho bránit dřív. Výborně hrály Lúca, Vendy i Róza, ale trefovaly se i ostatní. Stále se nám dařilo dávat více branek než soupeřky. Již do poločasu jsme si vypracovali pětigólový náskok (14 : 9), ve druhé půli jsme žádné drama nepřipustili (Trenčín jsme porazili 28 : 19.), a tak jsme se mohli zaslouženě radovat z prvního turnajového vítězství sezóny!

Celkově:

Předváděli jsme pěknou kolektivní házenou. Hráčky ročník 2009 dokázaly zúročit zkušenosti z minulé sezóně a hráčky 2010 je skvěle doplnily a v důležitých okamžicích dokázaly dávat góly. Lavička fandila se stejným nasazením, s jakým hrály holky na hřišti. A tam se dokázaly střelecky prosadit všechny hráčky.

Hrály:

Cvačková 1, Dlesková 11, Egermajerová 5, Haberová 2, Hřebejková 4, Kaucká 3, Klementová 1, Pluhařová 8, Poskočilová 14, Rittichová 30, Samcová 14, Sedláčková 5, Čardová 8, Červená 30

Chyataly: Kaucká, Haberová, Poskočilová, Červená