Prague Handball Cup (mladší dorostenky B)

| Přečteno 154x

Na velikonoční prázdniny nás jako obvykle čekal PRAGUE HANDBALL CUP v Praze, na který jsme vyrazili jako DHC Plzeň B.

Hned na začátek turnaje nás čekal nejtěžší soupeř, se kterým jsme se v průběhu turnaje střetli. Byl to francouzsky tým E. Saone Mamiroole, který v postupové fázi turnaje potrápil i naše áčko. Zápas byl z naší strany povedený, díky velmi dobrému nasazení a zodpovědné hře jsme s týmem z Francie uhráli remízu 22:22.

Dalším soupeřem v patečním dnu turnaje byla HC DAC Dunajská Streda. Tady se nám zápas bohužel moc nepovedl. Udělali jsme velké množství technických chyb a špatně jsme bránili. Díky naší špatné hře jsme bohužel prohráli rozdílem jedné branky 13:12.

Našim posledním soupeřem prvního dne byl dánský tým DHG Odense 2. V tomto zápase jsme si spravili chuť. Zápas byl z naší strany výborný. Dobře nám šlapala obrana a v útoku jsme si snadno tvořili šance, které jsme gólově proměňovali. Tým z Dánska jsme porazili vysoko 23:10.

Druhý den turnaje pro nás začínal zápasem proti německému týmu SG/AC Eintracht Berlín. V tomto zápase jsme navázali na výkon z předešlého zápasu a díky naší výborné hře jsme tým z Německa porazili 23:8.

Čekal nás poslední zápas základní skupiny a my jsme věděli, že pokud chceme postoupit tak musíme vyhrát. V tomto zápase nás čekal těžký soupeř z Německa HSV 1956 Marienberg. Zápas pro nás začal velmi dobře a v prvním poločase jsme se dostali dovedení až 11:6. Holky hrály velmi zodpovědně. Druhý poločas pokračoval podobně jako ten první. Stále jsme si drželi 3-4 brankový náskok. Bohužel závěr poločasu patřil německému týmu. Na naší straně přišlo smolné vyloučení a pár technických chyb, díky kterým německý tým otočil zápas a vyhrál o jedinou branku 17:16.

Pro holky to bylo hořké zklamaní ale zároveň zkušenost, kterou si musíme z takových zápasů vzít. Bylo těžké holky namotivovat do dalších zápasu v B skupině, ale bylo to potřeba, turnaj pro nás ještě nekončil.

Nedělní den pro nás začínalo B finále zápasem proti německému týmu TSV Gilching. Zápas jsme sice vyhráli vyšším rozdílem, ale náš výkon byl opravdu špatný. Měli jsme velké množství technických chyb a neproměněných šancí. Zápas skončil 21:6 v náš prospěch.

Dalším nedělním soupeřem byla ŠKP Bratislava, kterou jsme bez větších problému a s poměrně dobrým výkonem porazili 20:15.

Posledním soupeřem v neděli byla DHK Slavoj Žirovnice. Bylo to čtvrtfinálové utkání a holky se už pomalu v hlavách srovnaly a začaly se postupně dostávat zpět do tempa. Přeci jenom náš cíl byl jasný, vyhrát B-finále. Zápas skončil 12:21 v náš prospěch.

V pondělí, poslední hrací den, nás jako první zápas čekalo semifinále proti týmu, který jsme znali už ze základní skupiny. Byl jim DHG Odense 2. Holky předvedly velmi povedený výkon, jak v obraně, tak i v útoku. Pochvalu si zaslouží i gólmanka Kutyna, která výborně zachytala. Zápas jsme s přehledem vyhráli 19:6.

Čekal nás poslední zápas, a tím bylo finále B skupiny proti HMC Raamsdonksveer. Holky byly nahecované a bylo vidět, že chtějí vyhrát. Zápas byl po všech stránkách jednoznačně v našich rukou. Díky výbornému výkonu celého týmu jsme finále vyhráli 23:7 a odvezli jsme si tak pomyslnou zlatou medaili z B finále.

Pár fotek z cesty týmu turnajem si můžete prohlédnout zde.