Přejeli jsme MISTRA!!! DHC PLZEŇ 34:29 DHC Slavia Praha (9.3.2024)

| Přečteno 151x

Překvapivý výsledek se v sobotu 9.3.2024 zrodil na plzeňské palubovce, kde naše ženy porazily úřadujícího MISTRA ČR – Slavii Praha 34:29.

Plzeňanky měly rychlejší vstup do zápasu a i přes to, že první branka padla až ve třetí minutě si rychle vybudovaly náskok 4:1. Dlouhou dobu si pak držely dvoubrankový náskok, který ve dvacáté minutě smazala Slavia proměněnou sedmičkou a následně z rychlého útoku otočila vedení na svou stranu 10:11. Domácí se snažili ustát slávistický nápor a především zákroky Evy Mancellari nepustili sešívané k většímu než poločasovému náskoku 14:17.

Do druhé půle hostující šlápli ještě více a rychle šli do pětibrankového vedení 14:19. Plzeň, ale rychle našla odpověď a po šesti odehraných minutách byl stav na nejtěsnějším rozdílu 20:21. O dalších šest minut později – ve čtyřicáté druhé minutě byly Západočešky zásluhou nejlepší střelkyně zápasu – Simony Schreibmeierové opět v čele 23:22. Soupeři se ještě dvakrát podařilo srovnat, ale Plzeň byla k nezastavení. Devět minut před koncem už vedl celek Richarda Řezáče poprvé v utkání o čtyři branky 29:25. Ani v koncovce pak domácím děvčatům nedošly síly a pohodlně došly ke skvělému vítězství 34:29.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Připravili jsme se dobře. Systematicky jsme pracovali celý týden. V zápase nás nic nepřekvapilo a dokázali jsme zužitkovat vypracované šance. Za výbornou obranou podala výborný výkon Eva Mancellari a celý výkon korunovala Vendy Vrbková chycenou sedmičkou. Každá hráčka měla lví podíl na dnešním výsledku a diváci nás také hnali celou dobu za vítězstvím. To se pak hraje o dost lépe!“

Po parádním výkonu čekají Plzeňanky ještě dvě důležitá utkání. To první hned v neděli 17.3.2024, kdy v 19:00 nastoupí v D-Produkt Aréně v Chebu k západočeskému derby s Kynžvartem. Na utkání se opět pojede autobusem a vy máte možnost jet s námi – zájemci se hlaste u Markéty Volkové (marketa.volkova@seznam.cz). Nedělní utkání bude také přenášeno v televizi a sledovat naše hráčky budete vůbec poprvé moci na obrazovkách ČT Sport. Poslední utkání základní části pak odehraje DHC doma tradičně v sobotu 23.3.2024 od 17:00 proti Šale, kde na podzim prohrálo o jedinou branku 28:27.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 10/2, Mancellari S., Drozdová 1, Panošková 2, Galušková L. 4, Tomanová 2, Lásková, Melicharová 2, Galušková D. 6, Fenclová 6/1

Chytaly: Mancellari E., Vrbková