Minižačky na turnaji 6+1 v Písku (8.-10.12.2023)

| Přečteno 141x

V pátek odpoledne vyrazila výprava minižaček na nesoutěžní turnaj do Písku, kde holky sehrály celkem osm utkání s hracím časem 2×12 minut.

Hned po příjezdu nás čekal důležitý zápas s tradičím rivalem z Milevska. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný a v poločase jsme strádali pouze dvě branky 3:5. Ve druhé půli jsme dokázali stav srovnat, ale v závěru nám díky špatné obraně, několika zbytečným vyloučením a následným trestným hodům soupeř opět utekl a nakonec jsme prohráli 8:11.

Do sobotních bojů s Hájema a Kobylkama jsme vstoupili s o poznání větší chutí a díky skvělé obraně a aktivitě v útoku jsme mohli spravedlivě prostřídat celou lavičku. Své místo si na hřišti našly i méně zkušené hráčky s obě utkání skončila výrazným vítězstvím 12:3 a 16:1.

Ve večerních bojích na nás čekal Jindřichův Hradec a Slavia Praha a věděli jsme, že zde budeme muset máknout o dost více. Utkání s Jindřicháčem od začátku nevypadalo podle našich představ a v obraně jsme si nedokázali poradit s jedinou hráčkou. Výsledkem toho byl stav 3:7. Zlepšenou obranou a góly Lily v útoku jsme nakonec do poločasu snížili na 6:7 a utkání bylo otevřené. Nasazení nám již bohužel nevydrželo do druhé půl. V obraně jsme nechávali soupeři moc prostoru a bohužel nás nepodržely ani brankářky. Z nekoncentrace plynula spousta chyb a nedodržení pokynů a porážka 9:14.

Slavia se na turnaji neprezentovala velmi výraznými výkony, ale věděli jsme, že nás i tak nečeká nic jednoduchého, a to se také potvrdilo. Navíc jsme až do páté minuty druhého poločasu tahali za kratší konec provazu. Pak jsme se díky dvěma brankám Káji Fryčkové dostali do vedení, které nakoplo ostatní na hřišti a rychle jsme převzali otěže. Kája Chovanová se prosadila z trháku, Viky v brance vytáhla dva důležité zákroky, Klaudi přidala branku z dálky a vedli jsme už o tři branky. Vedení se nám podařilo udržet až do konce a zvítězili jsme 10:7.

I přes dvě porážky jsme byli ve hře o cenné medaile, ale bylo jasné, že se na zbývající tři utkání musíme plně soustředit. První jsme narazili na Strakonice, které měly v kádru nejlepší střelkyni turnaje. My jsme se ale od začátku pyšnili tvrdou obranou a jakoukoli aktivitu soupeřových spojek prakticky zastavili. V poločase jsme vedli již o tři branky 7:4 a nepolevili ani poté. Bára Pavízová zavřela bránu a my mohli vedení navyšovat až na konečných 13:6.

Dalším soupeřem nám byl Písek A. I přes to, že víme co od soupeře očekávat, jsou pro nás tyto zápasy velmi náročné. Písecká obrana nám tentokrát nedělala problém a rychle jsme se dostali do vedení 5:1 a zdálo se, že máme zápas jasně ve svých rukách. Opak byl pravdou a my rychle začali ztrácet. Velmi jsme se trápili v útoku, čemuž svědčí i deset neproměněných střel ve druhém poločase a Písek se dostal do vedení. Dlouhých 5 minut pak nepadla branka, což se prolomilo až sedmičkou, kterou získala Lili a proměnila Kája Ch. Měli jsme ještě šanci stav zvrátit na svoji stranu, ale bohužel jsme se psychicky složili a nedokázali šanci využít. Utkání skončilo remízou 8:8.

Jako přes kopírák jsme odehráli i utkání s Pískem B. Rychle jsme se dostali do vedení, ze kterého domácí ukrajovali, až se dostali do vedení. Velkým rozdílem ale byl přístup holek, které nad sebou tentokrát nezlomily hůl, poučily se z předchozího utkání a bojovaly až do konce. Díky tomu jsme v poslední půl minutě dokázali srovnat a dohrát utkání k remíze 6:6, která již nebyla tak hořká, jako ta předchozí.

Turnaj byl tak zamotaný, že nám nakonec dvě prohry a dvě remízy nesebraly šanci na medaili a nakonec jsme skončili stříbrní! Holky si odváží nadmíru nových a hlavně cenných zkušeností, které budou moci zužitkovat v dalším průběhu sezóny. Velkou radost máme z mladších hráček, které vůbec nezaostávaly a plnohodnotně doplňovaly tým. Ať byl na hřišti kdokoliv, mohli jsme se na něj spolehnout. Důkazem může být i to, že si všechny hráčky daly více než jednu branku, až na Evičku, která se ale zasloužila hlavně tou méně viditelnou činností v obraně, a samozřejmě nesmíme zapomenout ani na všechny brankářky. Holky ukázaly, že je v nich velký potenciál a těšíme se, co nám ještě ukážou.

Hrály:

Aichingerová, Čelustková, Chovanová, Cviklová, Fryčková, Indráková, Machová, Pavízová, Schejbalová, Troníčková, Uhlářová, Zajíčková

Chytaly: Pavízová, Schejbalová, Uhlářová