Doma bez bodu: DHC PLZEŇ 28:36 DHK Baník Most (7.10.2023)

| Přečteno 166x

Plzeňanky na domácí palubovce nedokázaly zaskočit VICEMISTRA z Mostu, který potvrdil roli favorita a sebral Plzni dva body po výhře 28:36.

Utkání se od začátku hrálo ve vysokém tempu a Plzeň dokonce dominovala první desetiminutovce 5:4. Pak už si vedení převzal Most a DHC neustále stahovalo. Ve dvacáté minutě přišlo pro Plzeň nepříjemné brankové ticho, kterého zkušený soupeř využil a sypal do plzeňské branky jeden gól za druhým. V závěru poločasu domácí přišly o důležitý článek obrany – Nikol Melicharovou, která dostala po třech vyloučeních červenou kartu a poločas skončil 13:18.

V úvodu druhé půle Plzeňanky dokázaly stav snížit 16:19 a ve čtyřicáté minutě na časomíře svítil nadějný stav 20:22. To ale Baník vytáhl další šnůru rychlých branek a odskočil na 20:28 a pět minut před koncem byl stav už o jedenáct 24:35. V závěru se Plzni ještě podařilo hrozivý rozdíl snížit, na zvrat už ale čas nebyl a DHC doma prohrálo 28:36.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Dnes se mi utkání hodnotí velmi smutně, protože se nám zranila hráčka a bylo to pouze vyústěním dění na hřišti. Dále se k tomu nechci vyjadřovat. Hrála se dynamická házená a zápas měl úroveň. Několikrát jsme se na soupeře dotáhly, ale pak přišla naše slabá chvilka v zakončení, a proto vznikl osmibrankový rozdíl. Děvčata i v okleštěné sestavě podaly výkon, na který jsem hrdý. Teď si musíme doléčit šrámy a využít repre pauzu na restart do dalších důležitých zápasů.“

O repre pauze čeká náš nároďák boj o postup na EURO 2024 – nejprve doma, ve zlínské hale 11.10. vyzvou v 17:15 Finsko (lístky zde) a pokračovat budou do Portugalska, kde nastoupí v sobotu 15:10 v 16:00.

Naše ženy tak čeká další utkání až v neděli 22.10. na horké půdě nebezpečné Poruby.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 9/2, Polanková 3, Drozdová 1, Franzová 8, Panošková 1, Tomanová 1, Lásková 1, Melicharová, Galušková D., Buchnerová, Toušová, Fenclová 1

Chytaly: Mancellari, Šindelářová, Vrbková