Dorostenky vezou z přípravného turnaje v Otrokovicích zlato a bronz! (18. – 20.8.2023)

| Přečteno 270x

Vrcholem letní přípravy se našim dorosteneckým družstvům stal JISKRA JUNIOR HANDBALL CUP v Otrokovicích. Turnaj nebyl jen první herní prověrkou hráček, ale také nového trenéra Filipa Turečka, který celý turnaj zhodnotil:

Starší dorostenky: 1. místo

V této kategorii nás čekalo 6 týmů, nejvíce jsem se těšil na konfrontaci s DHC Sokol Poruba a SHK Kunovice, které letos potkáme i v první lize. Musím říct, že oba zápasy se nám povedly, hlavně první poločas s Porubou byl opravdu podařený a objevilo se tam všechno, co bychom rádi předváděli po celou sezónu – agresivní pohyblivá obrana, rychlý přechod do útoku a aktivita všech hráček v postupném útoku.

V ostatních zápasech bylo celkem jasné, kdo vyhraje (se vším respektem k soupeřům) a díky tomu, se nám ne vždy dařilo udržet tempo zápasu na potřebné úrovni. Na druhou stranu holky předvedly hodně povedených akcích jak individuálních, tak v souhře dvojic a trojic.

Všechny zápasy jsme odehráli s rotací všech hráček, takže holky nabraly po pauze nějakou herní praxi, za což jsem velmi rád. Také všechny zaslouží pochvalu za přístup k zápasům. Rád bych zmínil Justýnu, která s holkami odchytala první zápasy a turnaj ukončila s 53% úspěšností zákroků.

Majda Růžková navíc získala cenu pro nejlepší hráčku turnaje.

Výsledky:

DHC – Poruba 28:12

DHC – Havlíčkův Brod 28:13

DHC – Bohumín 28:21

DHC – Kunovice 25:18

DHC – Velké Meziříčí 31:12

DHC – Žeravice/ Otrokovice 30:22

 

Hrály:

Baumruková, Burjasová, Košková , Loskotová, Palečková, Pražáková, Růžičková, Růžková, Stulíková, Vaicová, Vaníková, Vopatová

Chytaly: Hodková, Kaucká

 

Mladší dorostenky: 3. místo

V této kategorii jsme nastoupili téměř výhradně s hráčkami ročníku 2008. Na holky čekaly 3 zápasy v základní skupině, které jsme dokázali zvládnout. Ve finálové skupině jsme odehráli další 3 těžké zápasy.  S tradičním rivalem z Písku jsme podali asi nejlepší výkon na turnaji. I když jsme první poločas tahali za kratší konec, dokázali jsme vyrovnat a ve druhém poločase inkasovat pouze šestkrát. Nakonec jsme hlavně rychlými útoky dokázali Písek zlomit. Bohužel jsme se nevyhnuli ani jednomu opravdu špatnému zápasu. Druhý zápas s Trenčínem (první jsme ve skupině vyhráli) nešlo od začátku vůbec nic. Propadali jsme v obraně v situacích 1:1 a v útoku kupili technické chyby. V průběhu zápasu jsme prohrávali už o 11 branek, nakonec jsme dokázali výsledek zkorigovat, ale prohra o 6 branek mrzela. Navíc výsledky ostatních zápasů nám také nehrály do karet. K poslednímu zápasu s Michalovcemi jsme nastoupili s vědomím, že lepší než třetí místo už to nebude. S velmi kvalitním týmem to byl boj o každý míč od začátku do konce. Nakonec jsme byli šťastnější a troufám si tvrdit, že i lepší tým a zaslouženě vyhráli.

Sice jsme s jednou porážkou skončili až třetí (Písek i Trenčín s dvěma prohrami zůstali před námi díky skóre ze vzájemných zápasů), ale nepovažuju to za úplně důležité. Odehráli jsme těžké zápasy, měl jsem možnost vyzkoušet holky na různých postech. Ve všech zápasech nás trápil velký počet neproměněných šancí a technické chyby, ale to je v této fázi sezóny normální. Budeme muset zapracovat na kvalitě přihrávek v postupném i rychlém útoku a také na obranných činnostech. Jinak holky musím také pochválit za přístup a nasazení.

Nejlepší hráčkou turnaje byla trenéry zvolena Aneta Špačková a Terka Soukupová si odnesla cenu za nejlepší brankářku.

Na závěr bych rád ocenil Zunny a Bury, které odehrály zápasy v obou kategoriích, klobouk dolů!

Výsledky:

DHC – Bratislava 26:15

DHC – Otrokovice 31:8

DHC  – Trenčín 23:17

Finálová skupina:

DHC – Písek 21:17

DHC – Trenčín 18:24

DHC – Michalovce 16:15

 

Hrály:

Baštářová, Brejchová,  Budková A., Budková K., Burjasová, Dostalová, Hanzlíková, Kokošková, Loskotová, Svatoňová, Špačková

Chytaly: Soukupová, Hodková