Vezeme body z Hané: DHK Zora Olomouc 34:36 DHC PLZEŇ (27.4.2024)

| Přečteno 185x

K dalšímu utkání nadstavbové části se v sobotu 27.4.2024 vydala výprava DHC Plzeň do Olomouce.

Do utkání vstoupily Plzeňanky lépe a rychle braly vedení 2:4. To ale domácí rychle smazali a skóre se začalo přelévat z jedné strany na druhou. Skvělý úsek přišel pro DHC před koncem první půle, kdy si hráčky dokázaly vybudovat dokonce čtyřbrankový náskok 9:13, který i přes snahy Zory do poločasové přestávky navýšily až na příjemných 14:20.

Začátek druhé poloviny děvčatům nevyšel a během sedmi minut bylo po vedení a klidném průběhu utkání (21:23). Plzeňský celek naštěstí soupeři nedovolil stav zvrátit na svou stranu a do závěrečné desetiminutovky vstupoval opět s mírným náskokem 28:31. Poslední minuty přinesly velkou smršť branek a Plzeň se k závěru postavila zkušenější a i přes drama si nakonec pohlídala vítěztví 34:36 a přiblížila se vítězství v nadstavbové části.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

”Dnes jsme do zápasu vstupovali oslabeni o Dominiku Galuškovou. Máme momentálně omezené možnosti, ale přesto hráčky odevzdávají maximum. V prvním poločase se zranila Tereza Bušauerová a možnosti se ještě více omezily, ale tým dokázal i s jednou osobkou hrát trpělivě a vítězství jsme si jednoznačně zasloužili. I přes mou absenci si asistentka Jana Bureš Galušková s Dušanem Franzem se zápasem skvěle poradili. Jsem vděčný za svůj realizační tým, na který se mohu vždy spolehnout.”

Příští víkend odehrají děvčata zbylá venkovní utkání na Moravě. V sobotu 4.5. nastoupí v 15:00 ve Zlíně a hned na druhý den v neděli také v 15:00 v Porubě. Obě utkání budou tradičně ke sledování na TVCOM. Doma pak uvidíte tým již ve středu 8.5. v 17:00 proti Olomouci a v sobotu 11.5. naposledy v této sezóně proti Porubě.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 9, Mancellari S., Drozdová 3, Panošková 4, Galušková L. 5, Tomanová 1, Lásková 4, Melicharová 1, Benešová, Fenclová 8/8

Chytaly: Mancellari, Vrbková