Minižačky na posledním turnaji 4+1 v roce 2023 (Cheb 16. 12. 2023)

| Přečteno 147x

Sobota ráno, vlak, nástup Plzeň – výstup Cheb. Takhle rychle utekla cesta vlakem na turnaj.

Po krátkém přesunu do haly, rozdělení do týmu, mohl turnaj začít.
Fotky zde.

DHC Plzeň A

Naše holky si zahrály pět zápasů ve skupině „A“ proti plzeňské Slavii VŠ, HC Chebu A, Kynžvartu A, Chebsku A a Lubům A.
Na úvod jsme začali zápasem, s pro nás velmi známým soupeřem, VŠ Slavia Plzeň. Holky předvedly super výkon jak v obraně, tak i v útoku a zápas s přehledem zvládly.
Ve druhém zápase děvčata nastoupila proti týmu Luby A. Tento zápas se nedal považovat ze strany protihráček moc jako házená. Jediné, na co Luby sázely, bylo strkání, štípání a ne moc pěkné fauly při střelbě. Toho jsme se ale nezalekli a ukazali, jak se házená opravdu hraje, a dali jim co proto.
Při ostatních zápasech jsme se snažili co nejvíce minimalizovat driblování, aby se holky naučily spolupracovat, a po rychlých přihrávkách dostat míč do co nejlepší střelecké pozice, což se nám velice dařilo.
Holky si zaslouží obrovskou pochvalu a z Chebu si za odměnu odvážejí pohár a medaile.
Hrály: 
Uhlářová V., Čelustková, Brůhová, Indráková, Pavízová, Troníčková

DHC Plzeň B

Na úvod nás čekal souboj s naším Céčkem. Pro nás zahřívací zápas. Holky se dostávaly do zakončení, ale někdy nás nerozhodnost či bojácnost stála možnost dát více gólů. Směrem dozadu ne všechny hráčky byly schopné včas obsadit svou hráčku. Bohužel v bráně to nebylo úplně ono, zvláště rozehrávka často znamenala zbytečně zahozený – odevzdaný míč. Na druhou stranu už v tomto utkání se holkám dařilo několika přihrávkami dostávat do šancí. Určitě jim nelze vytknout snahu a bojovnost, ale …
 V druhém utkání nás čekal soupeř Házená Chebsko B. Holky v tomto utkání podaly nejlepší výkon na turnaji. Od brankářky chodily rychlé a přesné přihrávky, které se zužitkovaly v góly. Bylo zde hodně akcí na několik přihrávek. V obraně se nám dařilo včas přistupovat k soupeřkám. Váhavost v zakončení se u některých hráček pomálu ztrácela.
 Po nej utkání, přišlo naše nejméně povedené proti HC Hvězda Cheb. Holky sice soupeřky výsledkově přehrály, ale ne všechny byly úplně koncentrované, jak v útoku, tak v obraně. Hlavně, co se týká zakončení, kdy často mířily na střed brány. Hodně střel sice skončilo gólem, ale úkol zněl jasně – rohy! Během utkání proběhla i gymnastická vložka, kterou jsem okomentoval až po utkání, jelikož mi ten šťastný pohled a úsměv vzal všechna slova. 🙂
 Do dalšího utkání proti Kynžvartu B se nastoupilo  už bez Doly, která nemohla hrát kvůli zranění. Holky opět zabraly a týmově utkání zvládly. Konečně byl objeven prostor u tyček v zakončení. Hurá!
 Na toto utkání navázaly i v posledním utkání s Házenou Luby B, kdy dostaly v brance prostor dvě hráčky a obě dokázaly dávat přesné rozehrávky spoluhráčkám. Soupeř se nedostával do častého a přesného zakončení, protože ho holky přehrávaly a dobře ho odbránily bez faulů. Po častém zisku míčů po celé hrací ploše, končila většina střel v síti soupeře. Velké díky Káje a Lindě, které dokázaly plnit domluvenou hru a minutu před koncem to bylo završeno tím, že se podařilo dát gól Valče. Určitě pochvala za tento zápas, jak k němu holky přistoupily. I když se jednalo o poslední utkání, tak dokázaly na hřišti ukázat, že jsou lepší a nepřizpůsobit se slabšímu soupeři.
 Je určitě hodně věcí, na kterých se musí zapracovat, jako pohyb po přihrávce, lepší zakončení, přihrávky resp. rozehrávky od brankářky atd., ale holky celkově zvládly turnaj velmi, velmi dobře. Dokázaly předvést (až na jeden méně povedený zápas) týmový a bojovný výkon a plnit z velké části vše, na čem jsme se domluvili. Pochvala pro Lucku za skvělou práci v obraně. Všem holkám patří za turnaj velká pochvala a poděkování. Věřím, že si turnaj užily, stejně jako cestu vlakem. 🙂
Hrály:
Šebellová, Doláková, Fryčková, Bouzková, Uhlářová T., Fiřtová

DHC Plzeň C

DHC C hrálo první rozehřívací zápas proti DHC B. Holky v tomto zápase zahrály velmi dobře a naladily se tím do dalších zápasů.

Druhý zapas jsme nastoupily proti Lubům B. Po prvních minutách holky dostaly zákaz driblování a faulování, měly pouze vypichovat a přihrávat po třech krocích.
S úkolem se velmi dobře vypořádaly a hrály většinu akci rychle na dvě až tři přihrávky a na hru se hezky koukalo. V dalším zápase proti Kynžvartu B, pokračovala velmi pěkná zapálená hra, kdy holky zápas tak bavil, že se samy zvedaly z lavičky, že chtějí hrát. Poslední dva zápasy byly z Chebskem B a Chebem B. Vývoj a průběh zápasů lze shrnout tak, že holky rozdávaly radost a házenou se bavily. Všechny si daly pár gólů, pravidelně se všechny střídaly po 3 minutách. Z kolektivu, bych vyzdvihl Míšu, která s námi chodí teprve 3 měsíce, ale již nebyl vidět rozdíl oproti ostatním holkám. Myslím, že poslední letošní turnaj si užily a doufám, že se budou stále zlepšovat.
Hrály:

Tylová, Machová, Cviklová, Klaudová, Kodlová, Görnerová, Müllerová