2 body z domácího utkání: DHC PLZEŇ 41:37 DHK Zora Olomouc (23.9.2023)

| Přečteno 172x

Neskutečných 78 branek padlo v utkání čtvrtého kola Mol Ligy na palubovce 31.Zš. Vítězných 41 nastřílela Plzeň a po prohře s Pískem si nyní spravila chuť s Olomoucí a bere další důležité body.

První poločas takovému výsledku vůbec nenasvědčoval. Soupeř jasně určoval tempo hry, a i když se Plzeň snažila držet krok Olomouc od patnácté minuty navyšovala své vedení až na poločasových 16:22. Druhá půle už vypadala naprosto jinak. Domácí nastoupili šňůrou čtyř branek a rázem byl stav příznivější 20:22. O srovnání se ve čtyřicáté druhé minutě postarala Denisa Franzová 25:25 a od té doby vzaly Plzeňanky utkání do své režie. Další šňůrou čtyř branek DHC odskočilo na 29:26 a do závěrečné desetiminutovky se vcházelo už za stavu 32:28. V padesáté čtvrté minutě už byl rozdíl šestibrankový 35:29 a i když se Zoře ještě podařilo stáhnout, na obrat se nezmohla. Druhý poločas skončil neskutečných 25:15 a celkový výsledek byl tedy 41:37.

Jak utkání hodnotila trenérka Jana Bureš Galušková?
„První půle jednoznačně nedopadla podle našich představ. O poločase holky dostaly jasné instrukce, které do posledního puntíku splnily, přitvrdily v obraně, mnohem více se rozběhaly, Vendy skvěle zavřela branku, což nám neskutečně pomohlo a do druhého poločasu jsme zkrátka vstoupily přesně, jak jsme měli. Nastolené tempo a koncentraci holky udržely po dobu celé druhé půle a nezbývá než jim složit obrovskou pochvalu za předvedený výkon a vůli urvat domácí body.“

Po dlouhé sérii domácích utkání teď čeká kádr již pod vedením trenéra Richarda Řezáče velmi těžká zkouška na půdě Dunajské Stredy, kde nastoupí v sobotu 30.9. v 15:30.

Hrály:

Bušauerová 3, Schreibmeierová 12/3, Polanková 1, Drozdová, Franzová 4/1, Panošková 5, Galušková L. 2, Tomanová, Lásková 2, Melicharová, Galušková D. 1, Buchnerová, Toušová 1, Fenclová 9/2

Chytaly: Mancellari, Vrbková